Hoortoestel leasen

Prijs van een hoortoestel

De prijs van een hoortoestel heeft met een aantal factoren te maken. Zo spelen de technische kenmerken, de service, het onderhoud en het aantal jaar garantie dat u heeft een belangrijk rol. Bij Van der Werf Horen heeft u altijd de volledige vrijheid in keuze en bepaalt u zelf waarvoor u bepaalt. Hoeveel de hoortoestellen kosten is afhankelijk van de mogelijke vergoeding van uw zorgverzekering of het belastingvoordeel wat u kunt krijgen.

Wil hier graag iets soortgelijk hebben, bijvoorbeeld een aantal kernwaarden vermelden.

Hoorspecialist van het jaar 2018

De wedstrijd Audioloog van het Jaar van Rayovac, die plaatsvindt in samenwerking met Audio Infos, EHIMA en EFHOH, vraagt patiënten om een hoorzorgprofessional te nomineren die verder is gegaan dan alleen zijn plicht te hebben vervuld en die een uitstekende zorg heeft verstrekt aan patiënten en hun familie.

In 2018 heeft Sebastiaan de oorkonde “Hoorspecialist van het jaar” mogen ontvangen. Sebastiaan heeft de juryprijs gewonnen van de Audioloog van het jaar 2018, dankzij het hoge niveau van professionaliteit, zorg en toewijding aan de cliënten, aldus de vakjury.

Wat levert het u op?

Niet alleen krijgt jouw audioloog de welverdiende erkenning, de winnende inzending krijgt bovendien een geldprijs van € 250,- en producten van Russell Hobbs ter waarde van € 200,-.

17 Duurzame doelstellingen

Van der Werf Horen draagt graag zijn steentje bij aan de 17 duurzame doelstellingen die zijn opgesteld door de World Health Organization (WHO). Van 25 tot 27 september 2015 vond er in het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York de Duurzame Ontwikkelingstop waar alle staatshoofden, overheids- en topvertegenwoordigers samenkwamen. Ze bespraken de nieuwe Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) die tegen 2030 bereikt moet worden. Ze zijn op 1 januari 2016 in werking getreden.

Vergoeding voor uw hoortoestellen

Uiteraard zorgen we bij Van der Werf Horen dat u de beste mogelijke vergoeding ontvangt voor uw hoortoestellen. Wanneer u kiest voor een hoortoestel via uw zorgverzekeraar, dient u de Amsterdamse Vragenlijst in te vullen. Aan de hand van het resultaat van de vragenlijst wordt u in een van de 5 categorieën ingedeeld, welke zijn verdeeld over het Comfort en Basis segment. Per categorie biedt de verzekering de keuze uit een aantal hoortoestellen, omdat per persoon de situatie verschilt, is het advies wat u krijgt op maat en kijken we samen naar de beste mogelijke oplossing.

Blijkt uit de gehoortest dat u meer dan 35dB gehoorverlies heeft, dan komt u wellicht in aanmerking voor een vergoeding voor (nieuwe) hoortoestellen. Uw zorgverzekeraar vergoedt 75% van het aankoopbedrag. U betaalt u wettelijke eigen bijdrage van 25%.

Belangrijke punten waar we samen naar kijken zijn:

  • Welke zorgverzekering u heeft?
  • Welke polis u heeft?
  • Het eigen risico, staat deze nog open?
  • Mogelijk belastingvoordeel
  • Is bijbetalen voor een beter toestel mogelijk?
  • Past de categorie uit de vragenlijst bij uw situatie?

Is bijbetalen voor een beter toestel mogelijk?

Uw zorgverzekering staat bijbetalen voor een beter hoortoestel meestal niet toe, er zijn uitzonderingen waarbij u hooguit van een lagere categorie naar hogere categorie kan bij bijbetalen. De hoortoestellen buiten de 5 categorieën uit het Comfort en Basis segment worden niet vergoed en hiervoor mag u niet bijbetalen. We kunnen wel samen een bijzondere aanvraag indienen, echter zijn hier weer specifieke regels en eisen aan verbonden.

Bij Van der Werf Horen leveren we wel hoortoestellen die we kunnen upgraden, maar hier wordt door de zorgverzekeraar streng op gecontroleerd. Upgraden doen we daarom ook alleen bij zorgverzekeraars waar dit is toegestaan. Ook hier kijken we bij Van der Horen uitgebreid samen naar.

Welke contracten heeft Van der Werf Horen?

Van der Werf Horen heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Dit betekent dat u altijd een vergoeding krijgt bij Van der Werf Horen.

Indien u contact opneemt met Menzis of met Achmea bestaat de kans dat u te horen krijgt dat u naar een andere audicien moet om een vergoeding te krijgen. Dit is echter niet waar. Bij een gecontracteerde audicien krijgt u 75% vergoed van het afgesproken tarief, dit is de prijs die de zorgverzekeraar heeft bepaalt. Bij een niet gecontracteerde audicien zoals bij Van der Werf Horen krijgt u net zoveel vergoed als bij een gecontracteerde audicien als u een restitutiepolis heeft. Bij een naturapolis krijgt u 75% van 75% vergoed wat neerkomt op 56%. Bij van der Werf Horen kunt u echter wel een beter hoortoestel uitzoeken en toch een vergoeding krijgen op basis van het contracttarief. Als u een goed hoortoestel wilt hebben bent u dus bij Van der Werf Horen beter af dan bij een gecontracteerde audicien, omdat u daar voor een goed hoortoestel niets vergoed krijgt. U krijgt daar namelijk alleen vergoeding op de hoortoestellen uit het Comfort of het Basis segment.