Wat is Tinnitus?

Tinnitus kan een piep, zoemend, ruis, fluit ,brom of rinkelend geluid zijn wat tijdelijk of permanent kan zijn en het is een geluid wat alleen u kunt waarnemen. Tinnitus komt verrassend veel voor, ongeveer 10% van de wereldbevolking heeft er mee te maken. Daarbij komt nog bij dat ongeveer 90% van de mensen met tinnitus ook last heeft van een zekere mate van gehoorverlies.

Bekijk onze actie met Roel van Gorkum

Ga naar stilltinnitus.com en gebruik de code VANDERWERF voor 10% korting!

Wil je geen last meer hebben van Tinnitus?
Roel van Gorkum MSc, BioMedisch Ingenieur en oprichter van Still Tinnitus

Wil je geen last meer hebben van Tinnitus?

Kalmeer je oorsuizen vanuit huis met de online behandeling ‘Sus Tinnitus’

Sus Tinnitus geeft je het gevoel dat je ook zelf in staat bent iets aan je Tinnitus te kunnen doen.

Ik ervaar nu al zoveel meer rust in mijn hoofd” 

– Samaya

De cursus van Roel geeft me hoop en zelfvertrouwen om mijn
tinnitus de baas te zijn. Je hebt letterlijk mijn leven weer teruggegeven!” 

– Jeffrey

Wat is dit een ontzettend fijne cursus. Ik ben er gisteren mee begonnen en heb vannacht voor het eerst in weken weer goed geslapen” 

– Nathalie

Hoe ontstaat tinnitus en welke soorten zijn er?

Tinnitus kan ontstaan tussen het middenoor en de hersenen en kan continu of onderbroken, tijdelijk of chronisch zijn.

Tonale tinnitus
Tonale tinnitus komt vaker voor en wordt gekenmerkt door een nagenoeg continu geluid met een bepaalde frequentie: fluitgeluid, belgeluid of zoemgeluid.

Non-tonale tinnitus
Non-tonale vormen van tinnitus omvatten neuriën, klikgeluiden en kraakgeluiden. Het is nog steeds onduidelijk hoe tinnitus precies begint, maar het kan het gevolg zijn van diverse oorzaken, net als gehoorverlies.

Titinus

Enkele voorbeelden van hoe tinnitus kan ontstaan zijn:

· Blootstelling aan luide geluiden (lawaaibeschadiging)
· Het natuurlijke verouderingsproces
· Plots harde geluiden
· Letsel aan hoofd en nek
· Een reactie op medicijnen
· Emotionele stress

Een hoortoestel of een tinnitusmaskeerder kan wellicht helpen zodat u afgeleid bent van uw tinnitus. Door het geluid van een hoortoestel of een tinnitusmaskeerder aan u te laten horen wordt de tinnitus als het ware naar de “achtergrond” gebracht met als gevolg dat de tinnitus minder hoorbaar wordt. Omdat dit een intensief proces is maken we bij Van der Werf Horen met u een stappenplan om er gezamenlijk voor te zorgen dat de tinnitus minder wordt.

Van der Werf Horen heeft nauwe connecties met diverse instanties en fabrikanten die u kunnen helpen met tinnitus te leren omgaan. Daarnaast kunnen de moderne hoortoestellen en tinnitusmaskeerders van deze tijd de tinnitus wellicht verminderen. Ook hier kijken we graag gezamenlijk naar en kunt u een hoortoestel of tinnitusmaskeerder vrijblijvend uitproberen.

Heeft u last van tinnitus en wilt u graag meer informatie? U bent altijd van harte welkom van bij Van der Werf Horen. Een hoortest en advies zijn altijd vrijblijvend en kosteloos.